Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

5 super τροφές που καίνε το λίπος!


Πολλές φορές οι εξαντλητικές δίαιτες και οι ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο δεν αρκούν για να κάψετε το επίμονο τοπικό πάχος που έχει κολλήσει στα ψωμάκια και την κοιλιά σας. Και αυτό γιατί τελικά είμαστε ό,τι τρώμε! Ενσωματώστε στην καθημερινή διατροφή σας πέντε super τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό και, σε συνδυασμό με ήπια αερόβια άσκηση, μπορούν να κάνουν το περιττό λίπος παρελθόν.

Πράσινα λαχανικά
Αν δε σας πείθουν οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά τους, ίσως μπορέσουν να σας μαγέψουν οι λιποδιαλυτικές τους δυνάμεις. Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο έχουν πολύ λίγες θερμίδες είναι γεμάτα με φυτικές ίνες. Εξάλλου, θα είστε πολύ πιο ικανοποιημένοι με μικρότερες μερίδες στο κυρίως γεύμα, αν φάτε μια σαλάτα πριν.
Προσοχή: Το iceberg είναι ένα λαχανικό με σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Προτιμήστε λοιπόν να γεμίζετε το μπολ σας με μαρούλι, ρόκα ή σπανάκι.

Αυγά
Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη Β12, την οποία χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα για να μεταβολίσει το λίπος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ερευνητές από το Louisiana State University διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν καθημερινά αυγά για πρωινό έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνους που έτρωγαν κουλούρια! Και όπως έχουμε ξαναπεί, ένα βραστό αυγό έχει μόλις 80 θερμίδες.
Προσοχή: Μην το παρακάνετε, ειδικά αν έχετε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τελικά μάλλον υπάρχει λόγος που οι κοπέλες στις διαφημίσεις με γιαούρτι δείχνουν πάντα τόσο υπέροχες μέσα στο μικροσκοπικό τους μπικίνι. Το ασβέστιο βοηθά στη διάσπαση του λίπους ενώ μπορεί να αποτρέψει ακόμη και τη συσσώρευσή του!
Προσοχή: Πάντα να επιλέγετε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά, αποφεύγοντας εκείνα που περιέχουν πλήρη.

Μούρα
Τα μούρα αποτελούν έναν από τους καλυτέρους λιποδιαλύτες αφού χωράνε μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών σε πολύ μικρή «συσκευασία». Ταυτόχρονα αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού ενώ συμβάλλουν στη διάσπαση της τροφής και τη λιποδιάλυση. Μόνο ένα φλιτζάνι, βατόμουρα, για παράδειγμα, έχει 6 γρ. φυτικών ινών και μόλις 50 θερμίδες (ανά 100 γρ.).
Προσοχή: στις μαρμέλαδες οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως το «junk food» των φρούτων καθώς περιέχουν ελάχιστες φυτικές ίνες και πολλή ζάχαρη.

Αμύγδαλα & άλλοι ξηροί καρποί
Φάτε αμύγδαλα! Καινέ το λίπος στην κοιλιά σας ενώ την κρατάνε γεμάτη! Έρευνα του Purdue University στην Ινδιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ξηρούς καρπούς ένιωθαν χορτάτοι για περισσότερο χρονικό διάστημα από εκείνους που έτρωγαν ρυζογκοφρέτες. Περιοριστείτε στα 24 αμύγδαλα την ημέρα για να ικανοποιήσετε την πείνα σας χωρίς να υπερφορτωθείτε με θερμίδες.
Προσοχή: Αποφύγετε τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, το πολύ νάτριο αυξάνει την αρτηριακή πίεση και την κατακράτηση υγρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου