Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Κάψτε λίπος με…τα φρούτα του καλοκαιριού!!



Η φύση αποδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος και στην προσπάθεια μας να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά το καλοκαίρι! Η ζεστή σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές τροφές κάνουν την απώλεια βάρους ευκολότερη, ενισχύοντας τον μεταβολισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων τροφών είναι τα φρούτα του καλοκαιριού που έχουν χαμηλή θερμιδική αξία, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην καύση λίπους!

Φράουλες - 46 θερμίδες/100γρ.
Αν και η γλυκιά διαπεραστική γεύση και το ζωηρό κόκκινο χρώμα της να φέρνουν στο μυαλό μας στιγμές απόλαυσης, η αγαπημένη μας φράουλα συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο που περιέχει βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο ενώ συμβάλλει στην απώλεια βάρους αφού έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που καθυστερούν αίσθημα της πείνας. Επιπλέον, έχοντας άφθονη βιταμίνη C και ισορροπημένο pH, η φράουλα τονώνει τον μεταβολισμό και βοήθα στην πέψη και την καύση λίπους.

Κεράσια - 47 θερμίδες /100γρ.
Μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να ισχύει το «όπου ακούς πολλά κεράσια κρατά μικρό καλάθι», αν βάλετε όμως στη διατροφή σας το απολυτό ανοιξιάτικο φρούτο θα εκπλαγείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί ειδικοί χαρακτηρίζουν τα κεράσια ως τροφή θαύμα! Περιέχουν ανθοκυανίνη, μία κόκκινη χρωστική ουσία, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και μαζί με τη βιταμίνη C ενισχύει το κολλαγόνο του δέρματος και τη λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ παράλληλα εμποδίζει την αποθήκευση λίπους στον οργανισμό. Επιπλέον, είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, ουσίες που σχετίζονται με τη μείωση της χοληστερόλης. Έχοντας λίγες θερμίδες και πολλές διαλυτές φυτικές ίνες, τα ζουμερά και πεντακοσάρια κεράσια αποτελούν ιδανική λύση για μεσημεριανό ή απογευματινό σνακ, αφού καλύπτουν την ανάγκη σας για κάτι γλυκό και παράλληλα σας χορταίνουν!

Ροδάκινα - 37 θερμίδες/100γρ.
Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ροδάκινα έκαιγαν ημερησίως 100 επιπλέον θερμίδες σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν εντάξει το συγκεκριμένο φρούτο στη διατροφή τους . Και αυτό γιατί, μια από τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ουσίες, το ασκορβικό οξύ, βρίσκεται σε υψηλή περιεκτικότητα στα ροδάκινα, ενισχύοντας σημαντικά την καύση λίπους αφού τα αντιοξειδωτικά παρεμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα, χάρη στην ικανότητά τους να βελτιώνουν το μεταβολισμό των υδατανθράκων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου