Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αδυνάτισμα: Κάψτε θερμίδες στην παραλία!



Μπορεί οι περισσότεροι να προσπαθούμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά για να βελτιώσουμε την εμφάνιση μας πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, όμως η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να σταματά μόλις βρεθούμε ξαπλωμένοι σε μια παραλία! Αντιθέτως, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να κάψουμε λίπος και θερμίδες στην παραλία κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν και ταυτόχρονα μας βοηθούν να χάσουμε κιλά! Σηκωθείτε λοιπόν από την ξαπλώστρα και αποκτήστε ένα όμορφο και σφριγηλό σώμα, παίζοντας στην άμμο και τη θάλασσα. Δείτε παρακάτω, μερικές συμβουλές για να κάψετε θερμίδες στην άμμο:

Παίξτε ρακέτες: Ίσως το δημοφιλέστερο σπορ της παραλίας, οι ρακέτες λειτουργούν ως αεροβική άσκηση που σας βοήθα να κάψετε λίπος, γυμνάζει αρμονικά τους μυς και ενισχύει το καρδιοαναπνευστικο σύστημα. Ένα παιχνίδι διάρκειας μίας ώρας με τον κολλητό ή το ταίρι σας...θα σας απαλλάξει από 440 θερμίδες!

Παίξτε beach volley: Ένα από τα πιο δυναμικά αθλήματα, το οποίο γυμνάζει όλο το σώμα και χαρίζει αρμονική γράμμωση στα πόδια, τα χέρια και τους ώμους. Το παιχνίδι πάνω στην άμμο κάνει το beach volley πιο κουραστικό από το κανονικό volley και έτσι μπορείτε να κάψετε περίπου 500 θερμίδες, παίζοντας έντονα για μια ώρα περίπου.

Περπατείστε στην άμμο: Μια ώρα περπάτημα με σταθερό ρυθμό κατά μήκος της παραλίας (380 θερμίδες!), μπορεί να βελτιώσει τη γράμμωση των ποδιών σας και να σας χαρίσει καλοσχεδιασμένους γλουτούς, αν το εντάξετε στις καλοκαιρινές σας συνήθειες. Και αυτό γιατί, το περπάτημα σε μαλακή άμμο είναι μια πολύ αποτελεσματική άσκηση (η κίνηση πάνω στην άμμο, όπως και στο νερό δεν είναι εύκολη υπόθεση!) που επιπλέον κάνει μασάζ στα πέλματα, βοηθά στην απολέπιση και κάνει το δέρμα απαλό. Αν πάλι έχετε τη διάθεση, μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας, να χτίσετε πύργους και παλάτια στην άμμο και με μισή ώρα σκάψιμο και χτίσιμο, θα έχετε κάψει 150 θερμίδες!

Θα επανέλθουμε σύντομα με προτάσεις για να κάψετε λίπος και θερμίδες μέσα στη θάλασσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου